top of page
DuoDuello.png

Om oss

DuoDuello består utav två professionella stråkmusiker utbildade vid ledande musikutbildningar. Sedan grundadet av duon, år 2002, har de framträtt vid otaliga invigningar, bröllop, festspelningar och företagsevent.

Violin Trio
Sofia Johnsson, violin

Sofia har länge varit starkt dedikerad den klassiska musiken och efter två Master's Degree, i violin och kammarmusik vid Koninklijk Conservatorium Brussel frilansade Sofia som orkestermusiker i Sverige, främst Göteborgs Symfoniker och Musica Vitae. Med tiden växte intresset för fler uttrycksformer och orkesterrepertoaren fick ge vika för mindre ensembler, kammarmusik och ett friare musicerande inom fler genrer och improvisation.  ”De är där jag hittar glädje, lekfullhet och ett brett spektrum av uttryck, så som i samspelet med Adina i DuoDuello”

Adina Sabin, cello

är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Göteborg och verksam cellist med en stor mängd varierande uppdrag så som i symfoniorkestrar, som kammarmusiker och solist.

Engagemanget är stort oavsett uppdraget. Musik är lika mycket till för att förgylla vardag och fest som för de stora konsertscenerna. "Min favoritkompositör är den, vars musik för tillfället står på notstället. Jag vill alltid ge musiken 100%, då får också lyssnaren det".

Förutom arbetet som cellist verkar hon numera även som föreläsare och inspiratör och lyfter med en smittande entusiasm fram hur musiken har en given plats också i de mest oväntade sammanhang.

bottom of page